23 Haziran 2014 Pazartesi

Dünyanın en hızlı puzzle birleştirme rekoru yeniden kırıldı!

Lise Öğrencisi, “Dünyanın en hızlı puzzle çözen kişisi” olarak Guinness’e adını yazdırdı...


Dünyanın en hızlı puzzle birleştirme rekoru

Hindistan doğumlu Amerika vatandaşı Deepika Ravichandaran, University High School of Science and Engineering’da birinci sınıf öğrencisi ve henüz 15 yaşında. GWR Hasbro Puzzle’ı tamamlayarak “dünyadaki en hızlı puzzle çözen kişi” ünvanıyla geçtiğimiz günlerde adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırdı. Genç yaşına rağmen bu yarışmaya ikinci kez başvurdu Deepika. 2011 yılındaki ilk denemesinde sadece 30 saniye farkla rekoru kaçırmıştı. O zamanki rekor 14 dakika 42 saniye ile Çek Cumhuriyeti’nden Zdenek Bradac’a aitti. Sonrasında Avrupa’dan bir başka katılımcı 13 dakika 14 saniye ile rekoru yeniden kırmıştı.

Bu resmi rekor, 250 parçalı diğerlerine benzemeyen bir puzzle için kayıtlara geçti... Diğer puzzle’lardan farkı ise parçalarının oval şekilde olması ve kutusunun üzerinde ipucu içeren hiçbir resim olmayışıdır. Deepika, Middletown Press’e verdiği demeçte:
Garip şekilli parçalar vardı, hangisinin nereye yerleşeceğini bilmiyordum.” şeklinde konuştu.
Rekor denemesindeki puzzle’ın bu ekstra zorluğuna rağmen Deepika, dakikada ortalama 18 parça birleştirerek, 13 dakika 7 saniyede resmi tamamladı. Böylece, önceki rekoru 7 saniye farkla geçmiş oldu. Hızlı puzzle birleştirme konusundaki yeteneğini kabul etse de, Deepica tam olarak bu başarısının nedenini bilemiyor. “Bende bu konuda yetenek var” diyor sadece.
Deepika, puzzle’a çok küçük yaşlarda başlamış ve  henüz 3 yaşında iken 101 Dalmaçyalı puzzle’ı 30 dakikada bitirince annesi bu doğal yeteneğinin farkına varmış. Kendisi  halihazırda en hızlı puzzle rekorunu kıran en genç insan ünvanını da koruyor.
UNICEF lise kulübünün sponsor olduğu, geçtiğimiz mayıs ayının 9’unda kaydedilen rekor denemesine 30’dan fazla kişi de canlı olarak tanık oldu.  
Dünya rekor otoriteleri tarafından her sene doğrulanan bu rekoru kıran genç şampiyonu takdir etmemek elde değil.

KAYNAK: http://www.hartford.edu/daily/announcements/

4 yorum:

  1. İpucu olmadan o kadar kısa sürede tamamlamak gerçekten büyük başarı. Tebrik ediyorum. Umarım bu yeteneğini hayatına katkı sağlayacak bir şekilde değerlendirir. Paylaşımınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Üstelik puzzle parçaları değişik şekillerdeymiş.. Dediğiniz gibi bu yeteneği ile büyük başarılara imza atmasını, bilim dünyasına katkı sunmasını biz de çok isteriz. Ama insan ister istemez azıcık imreniyor, değil mi ama:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Azıcık mı imreniyor ben resmen kıskançlıktan çatladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi rekor denemelerinize başlamanız için bir bahane olabilir bu kıskançlık :)

      Sil