19 Eylül 2014 Cuma

Puzzle desenli 20 dekorasyon fikrine bayılacaksınız!


Modern dekorasyon trendlerinden birinin de puzzle formları olduğunu biliyor muydunuz?

Özellikle ev dışında yapılan puzzle’lı tasarımlar, evlere oldukça enerjik ve yenilikçi bir hava katıyor. Puzzle desenleri, duvar dekorasyonundan yer halılarına, özel mobilyalardan aksesuarlara ve kumaş baskılarına kadar bir çok konuda tasarımcılara ilham veriyor.

Puzzle’lar modern iç mekan tasarımlarına ve dekorasyonuna enteresan şekiller getiriyor. Muhteşem kesimleriyle yer halıları ve duvar dekorasyonları, özel puzzle şeklindeki sedirler ve sehpalar, duvar aynaları ve ısıtıcılar, puzzle’dan esinlenerek tasarlanmış  fantastik ögelere verebileceğimiz sadece birkaç örnek..
Yerdeki parkeler ve aydınlatma elemanları, şarap şişesi rafları ve yeni yıl topları, dekoratif yastıklar, kesme tahtaları artık modern iç mekan dekorasyonunda önemsenen unsurlar. Boyut, şekil ve renklerdeki tasarım farklılıkları ile bu ev dekorasyon ögeleri, çağdaş iç mekan tasarımcıları için yeni oyun alanı diyebiliriz.

Puzzle parçalarından esinlenen modern ev dışı tasarım örneği



Modern duvar dekorasyon fikirleri, parlak renklerde tasarlanmış ısıtıcı örneği


Çocuklar için oyun odası tasarımlarında da puzzle’lardan esinlenerek harika fikirler çıkıyor ortaya. Ayrıca puzzle’lardan esinlenerek dekore edilen herhangi bir oda  şahane görünüyor. Mesela oturma ve çocuk odalarında  aydınlık ve eğlenceli bir atmosfer oluşuyor, mutfaklara sürpriz şekiller ekleniyor, home-ofis, banyo, giriş gibi aklınıza gelen her mekanda puzzle dekorasyonları ile şaşırtıcı görünümler yakalamak mümkün.

Tasarımcılar, heyecan verici renkli şekillerle orijinal iç mekan dekorasyonları yaratırken puzzle’dan sıkça yararlanıyorlar. Modern iç mekan tasarımlarına kişisel ayrıntılar eklenerek  puzzle’a benzeyen  şekillerle duvar süslemeleri yapılabiliyor. İç dekorasyonda samimi bir hava yaratmak için kullanılan el yapımı puflar ve sedirler, renkli dekoratif yastıklar ve değişik el yapımı objele, puzzle’a benzeyen şekillerde tasarlanarak evlere muhteşem farklılıklar kazandırılıyor.

Modern yer döşemesi fikirleri, puzzle şeklinde parkeler

Puzzle parçaları şeklinde kesilmiş modern bir halı örneği

Puzzle parçaları gibi geçmeli modüler mobilya dizaynı


İnanılmaz tavan dizaynları ve  duvar boyama fikirleri, modern iç tasarımlara puzzle parçalarının heyecanını getiriyor ve dekorasyon daha eğlenceli bir hal alıyor. Banyolar, mutfaklar, çocuk odaları veya evin herhangi bir duvarını puzzle parçaları şeklinde boyamak, duvar tasarımına fantastik bir özellik katmanın en zarif ve en şık yolu olarak ön plana çıkıyor.

Puzzle şeklindeki eşyalar ve aksesuarlar, duvar ısıtıcıları ve dekoratif kumaş baskıları, çok farklı, modern ve şık görünümleriyle, sıra dışı form ve zıt renk kombinasyonlarıyla kolayca ve hızla modern iç dekorasyon tasarımlarına dönüşebiliyorlar.

Puzzle parçaları şeklinde rengarenk dekoratif yastıklar, yaratıcı iç mekan dekorasyon fikirleri

Cesur ve şık bir duvar tasarımı, tam da puzzlesever'lerin odalarına yakışır cinsten!

Puzzle formundaki şık puflar

Puzzleseverlerin masalarına şık bir hediye fikri

Yılbaşı süslemelerinde puzzle farklılığı

Modern görünümde bir oda

modüler sehpalar

Şarap rafı fikri, yine puzzle formunda

Mutfak dekorasyonunda puzzle esintileri

Bu masa başka masa!

Çocuk odaları için yaratıcı dekorasyon fikirleri

Puzzle parçalarından aynalarla duvarlara  modern bir dokunuş!

Cesur bir aydınlatma ünitesi, hem de paravan özellikli!

Özgün ve şık bir tasarım, yine puzzle şekillerinde

Bir puzzlesever olarak siz de evinizin dekorasyonunda puzzle formları kullanmayı düşünebilirsiniz. En çok hangilerini beğendiniz, yorumlarınızı bekliyoruz. 


Keyifli puzzle’lamalar…

KAYNAK: http://www.lushome.com/20-puzzle-inspired-house-exterior-interior-design-ideas/96427



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder