16 Ocak 2015 Cuma

Chuck Pinson imzalı romantik puzzle'lar...



“Gözle görünen güzellikler var, bir de kalple görülen güzellikler var. Her iki tür güzelliğe olan sevgim, romantik gerçekçi resimlerimin temelini oluşturuyor…  

İzleyicileri başka bir ortama adım atmaya davet eden, onların yaşadıkları güne ilham verecek hassas detayları olan; çarpıcı ışıklar, coşkulu renkler, içtenlikli görüntülerden oluşan ve ruhlara hitap eden zengin hikayeleri barındıran resimler bunlar.“
 - Chuck Pinson

Sevgiyle Kucaklamak, Chuck Pinson 

Sanatçının her bir resmi, 4 ana konudan esinlenen güzellik niyeti ile başlıyor:

Doğa, kolektif insan deneyimi, insan mühendisliği ve ruhsal gerçeklik...  Bütün bunlar,  sanatçının düşüncesinden süzülerek yeni bir tablo için bir hayal veya bir görüntü ile sonuçlanıyor.

Resimlerinin her bir aşaması, saatlerce süren konsantrasyonu ve özeni gerektiriyor. Öyle ki her bir sahne için haftalarca zaman harcıyor Chuck Pinson.

Sierra Nehri Şelaleleri, Chuck Pinson

İnanç & İlham 

Chuck’ın ilhamı, kendisinin de belirttiği gibi güzelliğe olan sevgisinden, gerçekliğe olan tutkusundan, diğer insanlarla iletişim kurmak ve onlara neşe getirmek için resimler yaratmak arzusundan geliyor. Sanatçının yaratıcılığı, eğitimi ve ilgi alanları konusunda araştırma yaptığınızda, bazı resimlerinde renklerin ve ışığın başarısının ötesinde  iletilecek bir mesaj olduğunu da gördüğünüz. Dolayısıyla O’nun resimlerinde toplum, aşk, romantizm, barış, ilişkiler, inançlar, aile ve manevi gerçekler gibi sıcak temalar bulabilirsiniz.

Karmaşadan Uzakta, Chuck pinson

Sanatçı şöyle diyor:

Benim resim tekniklerim hem kişisel deneyimlerimden, hem de tarihi resim sanatı çalışmalarından geliyor."

Şirketi:

2008 yılında kurulan şirketi “Art For Inspired Living, hızla bir şekilde büyüdü. Ve bu marka, dünya çapında genişlemeye devam ediyor.

Steps Of  The Appalachian Trail, Chuck Pinson

Sanatçının Yaşamı


Chuch Pinson, 1978 yılında Amerika’nın Kuzey Carolina eyaletinde doğdu ve orada büyüdü.  Ailesi ve iki erkek kardeşiyle beraber küçük bir kasabada yaşadılar. Televizyonda Bob Ross’un programı ve lisede katıldığı resim  dersleri haricinde  resim konusunda başka bir eğitim almadı.  Kendi tekniklerini ve metotlarını geliştirme konusunda ise yıllar içinde deneyim kazandı.

Anticipation Of The Day Ahead, Chuck Pinson

 Bir cankurtaran işinde çalışırken öğlen arasında yaptığı göl manzarası resmini  büyük annesi La Trelle görmüş ve ona ilk resim malzemelerini  büyük annesi satın almıştır. Büyük annenin bu bilinçte olması sizi şaşırtmasın, zira La Trelle’nin annesi Elizabeth yani Chuck’ın büyük büyük annesi de amatör olarak yağlı boya resimle uğraşmıştır. Evlerinin duvarlarını  O’nun manzara resimleri süslemektedir.

Sanatçının ruhsal gelişimi, Caroline İncil Kampı’ndaki gönüllüler ve öğretmenler tarafından desteklenmiştir. Bu anlamda ailesinin ve akrabalarının etkisi söz konusu değildir. Daha sonra Abilene Christian University’ye giderek dini eğitim almıştır. Sonrasında 2008 yılında resimle profesyonel olarak uğraşana kadar,  bir lisede din öğretmenliği yapmıştır. Okul yıllarında tanıştığı matematik öğretmeni olan Deborah’la evlidir. Deborah, sanatçının en büyük destekçisi, meslektaşı ve arkadaşıdır.

Altın Sahilde Chuck Pinson

Hayat her zaman yeni deneyimler ve zorluklar getirmiş olsa da, ben orta gelirli  ve sevgi dolu bir ailede, gelişimim için bir çok fırsatla karşılaşarak yetiştiğim için mutluyum. Arkadaşlarıma, öğretmenlerime, hayatın birçok alanında gelişimime yardımcı olan gönüllülere şükran doluyum. Eşimin varlığı ve desteği ise benim için yaşamsal önem taşıyor.

Sonuçta Tanrı bana çok şey verdi ve ben de bütün bunlara şükür duygusuyla yaklaşıyorum, çok çalışıyorum ve bana verilenleri idareli kullanmaya gayret ediyorum. Umarım sanat konusundaki çabalarım, eninde sonunda güzel şeyler olarak bana geri döner ve dünyayı güzelleştirmek için küçük de olsa bir katkı sunar”  - Chuck Pinson

Son olarak, sanatçının huzur veren, baktıkça daha da çok seveceğiniz  tablolarından “New Horizons-Yeni Ufuklar”’ın  puzzle tutkunlarının da en çok ziyaret ettiği  ve satın aldığı görseller arasında olduğunu hatırlatalım.

New Horizons, (Yeni Ufuklar), Chuck Pinson

Sanatçının imzası ile mağazamızda yer alan puzzle’lara buradan ulaşabilirsiniz.

Keyifli puzzle’lamalar…

KAYNAK: http://www.chuckpinson.com/

UYARLAMA ÇEVİRİ: www.puzzlegaleri.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder