21 Ocak 2015 Çarşamba

Koreli sanatçı Sung Kim'in masalsı dünyası ve puzzle'lar!

 “Biraz gün ışığına ihtiyacım olduğunu hissediyorum. Haydi okyanusun mavisine yolculuk yapalım, palmiye ağaçlarına hayran olup sahilde tembel tembel oturalım! Sonrasında belki de gelecek hafta kış mevsimine tekrar geri döneriz!  Aramıza hoş geldiniz.”  
Koreli Sanatçı Sung Kim

Kanaldaki Kahve, Sung Kim


Sanki bir masaldaymış gibi mükemmel bir manzaranın ortasında bir ev, evin arkasından görünen yemyeşil orman, pembeli morlu rengarenk çiçekler hayal edin. Evin kenarında ya dalgalı bir deniz, ya bir nehir, ya da durgun bir göl olsun…

Bu mükemmel manzarayı saatlerce içinize çekebilmeniz için oturacak güzel sandalyeler, beyaz örtülü sade ama zarif bir masa da olsun hayalinizde. Olmuş olacak meyve tabağı ve iki de kadeh koyun masanın üzerine.

Şarap Evi, Sung Kim

Arnavut kaldırımlarıyla döşenmiş dar ve sevimli sokaklarda balkonlarından ve pencerelerinden çiçekler sarkan ahşap veya taştan evler, kuşlar, kuğular… Huzuru ve sevgiyi hissedeceğiniz romantik mekanlar, çiçek tarlaları, sandal sefaları…

Köydeki Kanal, Sung Kim

İşte bütün bu anlattıklarımız ve daha fazlası var Sung Kim’in tablolarında. Hayallerimizdeki mekanları, evleri çizmiş adeta sanatçı.

Göldeki Ev, Sung Kim


Sung Kim’in renk ve ışık içinde yüzen, masal kitaplarından çıkmış gibi duran manzaraları, bahçeleri, su kenarları ve köyleri, hem hoş, hem sakin, hem de davetkâr!

Taş Köprü Konağı, Sung Kim

Yaşam Öyküsü


1940 yılında Güney Kore’nin başkenti Seul’de doğar Sung Kim.  Resim konusundaki yeteneği küçük yaşlarda dikkati çekmeye başlar. Öyle ki, ilkokuldan itibaren girdiği yarışmalarda hayal gücünü ve yaratıcılığını o kadar güzel aktarır ki çizimlerine, bir çok ödül kazanır. Doğru bir karar vererek resim tutkusunun peşinden gider ve Seul’deki Seorabal Sanat Koleji’nden onur derecesiyle mezun olur.

Söğüt Güzelliği, Sung Kim

Şanslıdır Sung Kim, okuldan mezun olunca kendi stüdyosunu açıp çeşitli dergilere ve çocuk kitaplarına resimler yapmaya başlamıştır çünkü.  Güney Kore Kültür Bakanlığı'nın düzenlediği bir yarışmada büyük ödül olan altın madalyayı kazanınca, sanatsal anlamdaki yeteneği otoriteler tarafından da tanınıp onaylanır Sung Kim’in.

Kışlıkta Akşam Üstü, Sung Kİm

Sonrasında Avrupa seyahatine çıkan sanatçı, 1980 yılında Amerika’ya göç eder. Son 20 yıldır Amerika’daki çeşitli sanat galeri ile çalışmalarını aralıksız sürdürür ve 400’ün üzerinde manzara resmi yapar.

Teras Cafe II, Sung Kim

Popüler puzzle görselleri:



Sung Kim’e ait çoğu görsel, özellikle Kuğular ve Kır Evi ile Villa de Lago, en çok ziyaret edilen puzzle modelleri arasında yer almaya devam ediyor.

Kuğular ve Kır Evi, Sung Kim

Villa De Lago, Sung Kim



Sanatçının eserlerinden üretilen puzzle’lara mağazamızdan ulaşabilirsiniz.

Keyifli puzzle'lamalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder