26 Şubat 2015 Perşembe

Kız Kulesi'nin ölümsüz aşk efsanesi!


İstanbul’un incilerinden Kız Kulesi, görenleri kendisine hayran bırakırken, biz  puzzleseverleri de es geçmiyor elbette. İçimizde Kız Kulesi puzzle’ı birleştirmeyen kaldı mı acaba?  Çoğumuzun puzzle koleksiyonu içinde mutlaka en az bir tane Kız Kulesi vardır. Yoksa da yeni çıkan Kız Kulesi görsellerine bakıp  bakıp hayallere dalmışlığımız olmuştur mutlaka.

Kız Kulesi, Belgin Babür
 (70 parça Zen Garden Puzzle) 12x 30 cm

Kız Kulesi ve gün batımıKız Kulesi ve martılar ya da Kız Kulesi ve geri planda Boğaz Köprüsü…  Böylesi güzel görüntüler gözlerimize hitap ederken, bu müstesna kulenin duygularımızı harekete getirecek hüzünlü efsanelerine nasıl kulaklarımızı tıkayabiliriz? Kule hakkında söylenen yılanlı efsaneyi duymuşsunuzdur. Bilirsiniz, ünlü bir hin, dönemin imparatoruna kızının 18 yaşına girmeden önce bir yılan tarafından sokulup öldürüleceğini söyler. Bunun üzerine imparator, denizin ortasına kule yaptırarak kızını koruyacağını düşünür. İmparator babanın aldığı önlemlere rağmen, o sinsi yılan  üzüm sepetiyle gelir kuleye ve…
Hüzünlü sonu anımsatmayalım şimdi, hatırlamışsınızdır.
Kız Kulesi ( 66 parça ) - 3 boyutlu karton puzzle



Bu yazımızda Kız Kulesi hakkında başka bir efsane anlatacağız size. Yine hüzünlü bir hikaye, ama bu sefer bir aşk hikayesi. Hero ve Leandros’un ölümsüz aşkını duymuş muydunuz?


Hero ve Leandros’un hüzünlü aşk hikayesi!

 Efsane bu ya, meşhur kulemiz, Tanrıça Afrodit adına yapılmış bir tapınakmış. Bu tapınakta genç kızlardan oluşan rahibeler hem yaşar, hem de kulenin bakımını üstlenirlermiş. Güzeller güzeli Hero ise tapınakta kumrulara bakmakla görevli bir rahibeymiş.
Geleneklere göre, her yıl bahar geldiğinde hayatının aşkını bulmak için tapınağa gelip Afrodit’e yalvarırmış delikanlılar.  Boğazın karşısında oturan Leandros da gelmiş kuleye bir bahar günü.  Hayatının aşkını bulmak için Afrodit’e yalvarmasına gerek kalmamış gerçi; çünkü Hero ve Leandros birbirlerini görür görmez aşık olmuşlar.

Kız Kulesi 1000 parça puzzle, Neon-Anatolian

Onlar ermiş muradına, gökten üç elma düşmüş, üçü de sevenlerin başına!” diyerek hikayeyi bitirmek isterdik  ama, maalesef pek de güzel gelişmemiş olaylar. Hero’nun bir rahibe olması ve rahibelerin evlenmelerinin yasak olması, gençlerin önünde kocaman bir engelmiş.  Aldırmamış Hero ve Leandros bu duruma! Her ne pahasına olursa olsun, kavuşmaya and içmişler.  Çünkü günümüzde  olduğu gibi o  dönemlerde de aşk  engel tanımıyormuş!

Kız Kulesi Nostalji, Şefik Bayram- Anatolian (1000 parça puzzle)

Nitekim bir gece yarısı  Hero gizlice kulenin tepesine çıkmış, bir meşale yakmış Leandros’un yolunu aydınlatmak için. İyi bir yüzücü olan Leandros da atmış mı kendini Boğaz’ın serin sularına… Heyecanlandınız değil mi, hikayenin hüznü henüz başlamıyor.  Merak etmeyin boğulmamış Leandros, o gece varmış kuleye sağ salim  ve  kavuşmuş iki aşık birbirine.  Sonrasında aynı şekilde sık sık buluşmaya başlamış  Hero ile Leandros kulede. 

Kız Kulesi (1000 parça Ravensburger Puzzle)

Ama işte şansları hep böyle yaver gitmemiş maalesef.  Fırtınalı bir gecede Hero’nun yaktığı meşale sönüvermiş rüzgarın etkisiyle… Hero ne yapsa da ne etse de bir türlü yakamamış ateşi yeniden. Sevgilisinin ışığı sönünce karanlık sularda kaybolmuş Leandros, yorgun düşmüş vücudu fırtınalı dalgalarla boğuşmaktan.

Sabaha kadar sevgilisini umutla bekleyen Hero, Leandros'un cansız bedenini kıyıda görünce dayanamamış bu duruma, O da sulara atmış kendini… 



Bu hikayeden sonra Kız Kulesi’ne çok daha romantik bakarsınız belki de, kimbilir…

Kız Kulesi (570 parça, saatli  ArtPuzzle)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder