23 Temmuz 2015 Perşembe

33.600 parçalı Educa Wild Life, dünyanın en büyük puzzle'ı!

Puzzle tutkusunun gelebileceği boyutun üst sınırlarını göstermek istiyoruz size bu yazımızda. İçimizden bazıları bu işi gerçekten profesyonel denilebilecek boyuta taşıyor.  Geçtiğimiz ocak ayı içinde bir forumda kendisini  Manne0708 kod adıyla  tanıtan  genç kız, bitirdiği 33600 parçalı puzzle ile  evinin oturma odasında çektiği fotoğraflarını  paylaşmıştı.

İlgi çekici bu  olayı siz puzzleseverlere de anlatmak istedik. 10 ayrı torbada gelen parçaların hepsini önce karıştırıp sonra birleştirdiğini söylemiş Manne0708  kod adlı genç kız. 

Halihazırda bu puzzle’ın hız rekoru ise  19 saat ve yedi dakika ile 100 kişilik bir gruba ait. Bu 100 kişilik grup ise Macaristan, İtalya, Fransa, Meksika gibi 34 farklı ülkeden sadece bu puzzle’ı birleştirmek için bir araya gelmişler. Gördüğünüz gibi puzzle tutkusunun sınırlarını zorlayan nice gönüllü var!


Wild Life'ın hız rekoru**

Şu anda dünyada ticari olarak satılan en büyük puzzle ünvanına sahip olan Wild Life’ı bitirip bir internet forumunda  soruları yanıtlayan Manne0708  kod adlı genç kız, bu iş için  tam 450 saat harcadığını söylemiş.Yaklaşık 2 buçuk aylık bir sürede tamamlamış puzzle’ı; üstelik dikkatini dağıtan iki köpek ve bir kedisi olmasına rağmen! Sadece birkaç parçayı kaybetmiş, onları da daha sonra elektrik süpürgesinin torbasında bulmuş. Bu kadar çok parçayı bu şekilde muhafaza etmesi zaten olaya ne kadar büyük bir ciddiyetle yaklaştığının göstergesi. Bu puzzle’ı bir çocuk hastanesine bağışlayacağını da belirtmiş genç kız.

Basit bir hesap yaparsak,  33600/450=76. Yani saatte ortalama 76 parça yerleştirmiş. Bu da dakikada birden fazla parça yerleştirdiği anlamına geliyor. Ve gerçekten de etkileyici bir sonuç. Sabrından ve azminden dolayı kendisini tebrik ediyoruz biz de...



Bu devasa puzzle, digital sanatçı Adrian Chesterman tarafından yaratılmış. Sanatçı güçlü bir bilgisayarda Photoshop programıyla çalışmış.  Dosya büyüklüğü yaklaşık 4,5 GB olduğu için büyük belge formatı olan  psb olarak  kayıt yapmış.


Adrian Chesterman,  önce Norwich Güzel Sanatlar okulunda, ardından da  Londra Kraliyet Sanat Koleji’nde resim okumuş. Sanat dünyasının  hemen hemen her alanında çalışmış. Görsel tasarımcı olarak adını çeşitli yerlerde görmek mümkün. Mesela Stephen Spielberg’in ünlü filmi Jurassic Park’ın tanıtım çalışmaları için Los Angeles’da, Andrew Lloyd-Weber’in ünlü “Sunset Bulvarı” adlı müzikalinin sahne tasarımları için Frankfurt’ta, Coca Cola gibi ünlü markaların reklam çalışmaları için Atlanta’da, tanınmış Nintendo oyunlarınun tasarımı için Chicago’da sanatçının adıyla karşılaşıyoruz. Hatta Arap Emirlikleri ve Çin’deki özel tema parklarının tasarımı ve görsel zenginliklerinde ve Spiderman oyununun çizimlerinde de O’nun imzasına rastlamak mümkün. Yani bu devasa puzzle görselinin yaratıcısı da özenle seçilmiş diyebiliriz.


Sanatçının ünlü puzzle markası Educa Boras için hazırladığı bu dev görsel  5,71  x 1,57 metre boyutlarında ve içinde çok ince detaylar barındırıyor.



Kullanıcıyı düşünen Educa, 3360 parçalık 10 tane ayrı pakete böldüğü puzzle’ı  özel tekerlekli tahta bir kutu ile satışa sunmuş.   

Educa Borras’ın  Pazarlama Müdürü David Olesti bu puzzle için şöyle diyor:

“Puzzle dünyası, büyük  bir meydan okumayla karşı karşıya. Birbirinden farklı görüntülerin bir araya getirilmediği bütünlüklü bir görsel oluşu ise olayı daha da heyecanlı hale getiriyor.”

Ne dersiniz, var mısınız bu heyecanlı maceraya katılmaya?


**görseller: http://imgur.com/a/MA7sb
 Kaynak:  http://www.newstalk.com

2 yorum:

  1. Offf, okurken içim gitti. Keşke benim de bu kadar büyük puzzle yapacak ve asacak evim olsaydı. Müthiş bir terapi :) Biz de 2000'lik, 5000'liklere devam :):):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dileğiniz gerçekleştiğinde bize fotoğraf göndermeyi unutmayın :)

      Sil